With 2018 around the corner, we are waving goodbye to the year The Circus celebrated its platinum anniversary. Which is a fancy way of saying we are officially 20-years-old. Not yet legally allowed to drink in the USA, we’ll keep the champagne popping local. It feels like yesterday and a million years ago at the same time, and we are stepping into 2018 with one eye looking back at all the memories and the other towards the future. First stop in January – eye doctor! Jokes aside, we’ve come a very long way since year one. We’ve grown, we’ve changed, and today’s story is dedicated to the new office in our Apartments building that is finally, fully and fantastically redecorated!

Joining a little over six years ago, The Apartments building on Chorinerstrasse is our youngest addition to The Circus family, and this month we are super excited to present the just-finished makeover and redesign of our new, “home-meets office” co-working space.

We are oficially done banging, drilling, painting and annoying the neighbors. It is finished, it is awesome, and we are thrilled with the results! And who better to ask for insider details than our lovely concierge, Ivi! With over fours years under her Circus belt, she really knows the space inside out!

So we sat down on our new office terrace with a backyard view, a couple of blankets and a warm cup of tea (the sun may be shining but winter is definitely here) and asked her a few questions about what’s new, what’s changed and what’s the story behind the concept.


So, Ivi, what’s the new office makeover all about?

Well, it’s a brand new project coming from The Circus. The idea behind it is to create a co-working space for The Circus staff that brings us closer as a team, and make the office feel more like home. We added a nice kitchen area where we can welcome guests with a warm cup of coffee or tea, juices, water, mini muffins, macaroons, sweets… As the French say, it’s all in the details!

What has changed from before?

The space once belonged to the 6-person-accomodation category of our furnished apartments concept. We decided to reorganize the 130 square-meter ground floor apartment and do a design makeover. Now, instead of three bedrooms, we have two offices (one for our design team and one for accounts) and a high-tech meeting room. Also, what used to be a living room is now an open working space for our marketing & communications team. And, saving the best for last – a backyard terrace where we can soak up the sun (when it shows its face, that is).

What was the reason behind the project?

Two things. The first reason is that we wanted to create a space where our departments could collaborate more openly, and where teams who working on similar topics can communicate better and faster. The other reason was that we wanted to create the “homey” feeling for our team so it matches the same concept behind our entire brand: “Home away from home”.

How will this improve our guests’ experience?

The concierge used to be a separate room and became a little lonely. The new office helps our staff feel more connected and more available to guests. They now have a nice area for welcoming guests and talking details of their stay over a warm drink and a muffin (or a tea and a macaroon).

Is this a part of a bigger project or is it a one-time thing?

I guess you’ll have to stay tuned, things are always moving at The Circus…

To keep up with the latest, follow us here and here, we’re updating all the time!

Sign up to our Circus-Newsletter to stay up to date!

Stay in touch with The Circus, be the first to know about our special offers, news, and events. Subscribe to our Circus-Newsletter and we’ll keep you in the loop!

CHECK AVAILABILITY
Loading